Лукашенко висловився про можливий розрив з Росією

Лукашенко висловився про можливий розрив з Росією

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що його країна ні за яких умов не припинить відносини з Росією.

Про це повідомляє БЕЛТА. Таку заяву Лукашенко зробив 26 липня на зустрічі з главою МЗС Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

«Білорусь ніколи і ні за які гроші не стане рвати відносини з братньою Росією», – підкреслив він та додав, що Мінськ хоче добрих відносин із Західною Європою і Євросоюзом в цілому, а також з США, але саме на Росію Білорусія завжди могла покластися.

«Це наша Росія, це наші люди, які нас поважають, і де рейтинг президента Білорусі … за 60 відсотків. Чому ми повинні косо дивитися на цю країну, яка в скрутну хвилину завжди підставляла нам плече? »- підкреслив він.

Президент Білорусії додав, що такі відносини не означають відмову Мінська від своїх принципових інтересів. За словами Лукашенка, всі країни світу одного від одного залежать, але Білорусія залишається суверенною незалежною державою.

Навесні між Росією і Білоруссю сталося кілька конфліктів. На початку квітня Россільгоспнагляд заборонив ввозити в РФ білоруські яблука і груші. У відомстві заявили, що на кордоні були затримані 36 машин з фруктами нібито білоруського походження без документів. Причиною заборони стала підозра, що під виглядом білоруської продукції в Росію намагалися ввезти фрукти з санкційних країн.
Лукашенко розкритикував це рішення і заявив, що Мінськ повинен припинити «підставляти щоку» Москві і доручив зупинити нафтопроводи з російською нафтою, якщо їм потрібний ремонт, незалежно від можливих збитків для РФ.

Пізніше Білорусь поскаржилася «Транснефти» на різке погіршення якості російської нафти через зростання концентрації хлорорганічних сполук. З 21 квітня Мінськ тимчасово обмежував експорт нафтопродуктів по нафтопроводу «Дружба». «Белнефтехим» пообіцяв вимагати компенсацію від російської сторони.

Фото ТАСС.

Поділитись