КНР, Британія, США та Франція вивозять громадян з Судану на літаках своїх ВПС

КНР, Британія, США та Франція вивозять громадян з Судану на літаках своїх ВПС

Великобританія, США, Франція та Китай евакуювали своїх громадян зі столиці Судану Хартума на військово-транспортних літаках власних Військово-Повітряних Сил, повідомляє телеканал «Аль-Хадас».

«США, Великобританія, Франція та Китай евакуюють своїх громадян повітрям на військово-транспортних літаках, що належать їх Збройним силам, з Хартума, і очікується, що це почнеться негайно», — йдеться у заяві армії Судану.

Командувач суданської армії Абдель Фаттах Аль-Бурхан, якого цитує ЗМІ, заявив, що армія надасть допомогу в евакуації іноземних громадян та дипмісій із країни.

Телеканал також повідомляє, що підданих Саудівської Аравії переправили наземним транспортом із Хартуму до міста Порт-Судан на березі Червоного моря, звідки їх доставлять на батьківщину літаками. Також найближчим часом евакуювали дипмісію Йорданії, уточнює представник ЗС Судану.

Загострення ситуації в Судані відбулося 15 квітня, коли Сили швидкого реагування, якими керує Мухаммед Дагло, та частини регулярної армії Судану, на чолі яких стоїть аль-Бурхан, звинуватили один одного у нападах у столиці країни Хартумі та місті Мерові.

За даними комітету лікарів Судану, внаслідок зіткнень загинули 243 мирні жителі та 1335 постраждали.

Поділитись