Іран відмовився від зустрічі з ядерної угоди на Генасамблеї ООН

Іран відмовився від зустрічі з ядерної угоди на Генасамблеї ООН

Джерело в дипломатичних колах повідомило, що Іран відмовився від міністерської зустрічі з ядерної угоди на Генасамблеї ООН.

За його словами, на проведення зустрічі в ході тижні високого рівня в ООН наполягали європейські учасники, проте Тегеран відмовився від цього формату і вважав за краще продовжити переговори у Відні.

«Такі зустрічі міністерського рівня проводилися щорічно в ході тижні високого рівня в кінці вересня, незабаром після відкриття Генасамблеї ООН. Однак в цьому році іранці заявили, що не планують зустрічатися на такому рівні, для них робочою площадкою залишається Відень», – уточнило джерело.

Відзначається, що замість зустрічі «п’ятірки» глава МЗС Ірану провів двосторонні зустрічі з колегами з Франції, Великобританії і главою Євродипломатії Жозепом Боррелем.

З квітня у Відні проходять переговори Ірану і міжнародної «п’ятірки» з метою відновлення ядерного угоди в його первісному вигляді. Йдеться про повернення в угоду США, зняття американських санкцій з Ірану і виконанні іранською владою своїх ядерних зобов’язань. Шостий раунд переговорів завершився в червні.

Поділитись