В Ємені вбито 80 хуситів

В Ємені вбито 80 хуситів

Щонайменше 80 підтримуваних Іраном бойовиків хуситських ополченців були вбиті за два дні запеклих боїв з урядовими військами і в результаті авіаудару арабської коаліції в районах займання за межами центрального міста Ємену Мариба.

Нові зіткнення спалахнули в Аль-Касар, Машджахе, Хелане, Джебель-Мурад і Рахаб в понеділок і вівторок, коли сотні бойовиків-хусит атакували урядові війська в надії просунутися в бік міста Маріб.

«Артилерійським вогнем національної армії і бойовими літаками арабської коаліції вдалося знищити майже 20 хвиль бойовиків-хусит в Марібе. Ми підрахували тіла 81 убитого хусит, розкидані по всім полям битв», – сказав Arab News полковник Яхія Аль-Хатем, керівник військових ЗМІ Єменської армії.

Він сказав, що військові літаки коаліції вбили велику кількість бойовиків-хусит і знищили військову техніку, перш ніж вони досягли полів битв в Марібе.

«Бойові літаки здійснили 43 нальоту на Ель-Касара і Рахаб за останні 24 години. Ми бачили палаючі машини хусит, не доїхавши до нас», – сказав військовий.

Останні бої в Марібе почалися в лютому, коли хусит відновили велике військове наступ з метою захоплення контролю над багатим енергоресурсами містом, останнім оплотом уряду на півночі.

Незважаючи на триваюче військове тиск хусит на деяких полях битв, Аль-Хатем сказав, що в понеділок увечері лоялісти зробили контратаки на хусит в провінції Маріб, домігшись обмежених успіхів за допомогою авіації коаліції. «Ми провели удавані відступу в одних районах і атакували хусит в інших», – вказав Аль-Хатем.

Поділитись