Індія має намір вступити до «НАТО Плюс»

Індія має намір вступити до «НАТО Плюс»

Індія задумалася про вступ до групи НАТО Плюс, розповів посол США в Індії Ерік Гарсетті в інтерв’ю індійському телеканалу WION.

«Ми поглибили нашу оборонну співпрацю, що було неможливо собі навіть уявити 30-40 років тому, ми зближуємося з Індією навіть більше, ніж ми іноді зближуємося з нашими найближчими союзниками: спільне виробництво, можливість продавати важливі системи озброєнь і техніки, щоб забезпечити безпеку Індії. Я думаю, всі варіанти [подальшого розвитку співробітництва] зараз на столі», – сказав він.

За його словами, перед Індією також стоїть вибір щодо вступу до QUAD, тобто чотиристоронній стратегічний діалог з питань безпеки США, Індії, Японії та Австралії. При цьому посол зазначив, що український конфлікт вплинув не Індію в економічному плані, проте Вашингтон продовжить бесіди з Нью-Делі з цього приводу.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про готовність Швеції до НАТО. У зв’язку з цим прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон розповів про постійні контакти з Анкарою щодо вступу до альянсу.

Поділитись