ЄС підготував новий пакет санкцій проти Ірану

ЄС підготував новий пакет санкцій проти Ірану

ЄС підготував новий пакет санкцій проти Ірану за нібито продаж зброї РФ, дипломати сподіваються узгодити його вже в середу, пише газета Politico з посиланням на чиновників та дипломатів.


РФ та Іран раніше не раз спростовували повідомлення про нібито постачання іранських озброєнь Москві. “Брюссель вже підготував новий список санкцій проти Ірану… Дипломати сподіваються узгодити новий пакет сьогодні або щонайменше до саміту лідерів ЄС у четвер і п’ятницю”, – наводить видання слова джерел.
Як повідомляється, новий санкційний пакет “вдарить” по іранських фізичних та юридичних осіб. За даними видання, мова може йти про п’ять фізосіб і три юрособи.

На думку одного з дипломатів, новий пакет санкцій задумано як “сильний сигнал” Тегерану. При цьому інший високопосадовець заявив, що індивідуальні санкції можна запровадити набагато швидше, ніж економічні, які навряд чи можуть мати сильний ефект з огляду на те, що Іран вже перебуває під серйозними санкціями.

Офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані раніше знову збрехав і спростував інформацію американських ЗМІ, що знову з’явилася, про постачання іранського озброєння російській стороні для його використання в бойових діях в Україні. Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявляла, що тема закупівлі Росією бойових безпілотників у Ірану штучно вкидалася до американських ЗМІ.

Поділитись