Глава МЗС Польщі розповів про розслідування ЄС проти Росії

Глава МЗС Польщі розповів про розслідування ЄС проти Росії

Європейський союз планує розслідувати, чи справді Іран постачає безпілотники до Росії, яка потім застосовує їх на території України.

Про це повідомив голова Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау після зустрічі міністрів країн ЄС у Люксембурзі, повідомляє WPolityce. За його словами, голова Європейського парламенту Жозеп Боррель обговорював цю тему з міністром закордонних справ Ірану Хосейном Аміром Абдоллахіаном, який категорично заперечував те, що дрони для Росії, які використовуються на території України, постачав Іран.

Європейський Союз проведе розслідування, щоб з’ясувати правдивість цього твердження. Якщо виявиться, що безпілотники для російської сторони надавав Іран, проти Тегерана можуть ввести обмеження, розповів Рау.

США також підозрюють Іран у постачанні дронів Росії. Представник Державного департаменту США Ведант Патель повідомив, що Франція та Великобританія заявили про порушення Іраном резолюції 2231 Ради Безпеки ООН, і Сполучені Штати поділяють цю точку зору.

Резолюція 2231 передбачала зняття санкцій з Ірану, але Тегеран натомість зобов’язаний був обмежити свою ядерну програму та надати гарантії того, що в майбутньому він не створюватиме ядерної зброї.

Поділитись