Єрмак злукавив, заявивши про швидкий обмін полоненими і відсутність діалогу з ЛНР і ДНР

Єрмак злукавив, заявивши про швидкий обмін полоненими і відсутність діалогу з ЛНР і ДНР

Глава офісу президента України Андрій Єрмак заради особистого політичного піару злукавив, говорячи про можливість найближчим часом провести обмін утримуваними особами, а також про те, що Київ не веде прямі переговори з так званими Луганською та Донецької народними республіками.

Таку заяву зробила заявила представник “ЛНР” в робочій підгрупі з гуманітарних питань контактної групи, керівник робочої групи з обміну військовополонених республіки Ольга Кобцева.

Раніше Єрмак заявив, що українська сторона нібито ніколи не вела прямі переговори з ЛНР і ДНР. Також глава офісу президента України запевнив, що обмін полоненими може відбутися вже протягом найближчих двох тижнів. “Заява пана Єрмака, яке він зробив раніше про те, що нібито не ведеться діалог з “ЛНР” і “ДНР”, і про те, що найближчим часом відбудеться обмін, ми розцінюємо як його особистий політичний піар”, – цитують Кобцеву Луганські ЗМІ.

Вона пояснила, що зараз кар’єра Єрмака “переживає спад, і він шукає будь-які способи, щоб утриматися на своїй посаді”. “З приводу заяв Єрмака про те, що нібито немає прямого діалогу з “ЛНР” і “ДНР” хотілося б нагадати, що пан Єрмак особисто брав участь у відеоконференції, де обговорювалося питання обміну полоненими”, – нагадала представник “ЛНР”.

“При цьому він [Єрмак] пішов по-французьки, навіть не попрощавшись [з іншими учасниками конференції], і до сьогоднішнього дня домовленості щодо проведення обміну з українською стороною не досягнуто”, – констатувала Кобцева.

Вона зазначила, що самопроголошена “ЛНР” готова була провести обмін в самий найближчий час, але Київ відмовився це робити. “ЛНР готова була провести обмін за формулою “8 на 11″. Тобто вісім чоловік ми готові були віддати, а 11 забрати. Але, на жаль, українська сторона свою готовність не підтвердила. Обмін зірвався саме через небажання української сторони проводити обмін”, – підкреслила представник “республіки”.

Поділитись