Гарібашвілі заявив, що влада Грузії знала про початок війни в Україні ще восени

Гарібашвілі заявив, що влада Грузії знала про початок війни в Україні ще восени

Грузинський прем’єр Гарібашвілі, який вчора звинуватив Зеленського у підтримці тбіліських протестів, зробив ще низку заяв щодо України.

За його словами, влада Грузії знала про початок війни в Україні ще з осені.

“У нас була про це інформація, у тому числі і я знав від наших колег, партнерів. Коли Саакашвілі прибув до Грузії? Першого жовтня. Саакашвілі заслали організовано, головна мета була влаштувати тут переворот і включити країну у війну у потрібний час. Ми сьогодні у цьому не сумніваємось”, – заявив глава уряду телеканалу “Імеді”.

За його словами, якби опозиція перемогла, “Грузія перетворилася б на полігон і країна отримала б другий Маріуполь. Україна б таким чином виграла час”.

Він також торкнувся теми грузинських добровольців, які воюють в Україні, які, за даними влади Грузії, приїхали на батьківщину підтримати протести.

“Я знаю, що з України приїхали кілька десятків людей. Я хочу звернутися до них – нехай у вас не буде ілюзій і очікування того, що тут щось станеться. Доки “Грузинська мрія” перебуває при владі, ми не допустимо другого фронту, це виключено”, – додав Гарібашвілі.

Поділитись