«Нам потрібна ясність»: протестувальники у Тбілісі не пішли на поступки владі

«Нам потрібна ясність»: протестувальники у Тбілісі не пішли на поступки владі

Протести у Тбілісі продовжаться, незважаючи на відкликання законопроекту про іноагентів, передає «Sputnik Грузія» з посиланням на заяви опозиційної партії «Гірчі – більше свободи».

Зазначається, що активісти зберуться біля будівлі парламенту сьогодні о 19:00 за місцевим часом.

Нам потрібна ясність щодо того, як вони мають намір відкликати цей закон, тому що їхні заяви є розпливчастими. По-друге, поки що затриманих не звільнять, «Грузинська мрія» не повинна думати, що їм буде легко, — сказав представник партії Цотне Коберідзе.

9 березня правляча партія «Грузинська мрія – Демократична Грузія» на тлі протестів ухвалила рішення відкликати з парламенту законопроект про іноагентів, йдеться у спільній заяві громадського руху «Сила народу». Крім того, опозиція скасувала брифінг про громадянську непокору після відкликання документа.

7 березня парламент країни більшістю голосів ухвалив законопроект про іноагентів у першому читанні, що спровокувало заворушення у Тбілісі. У МЗС Грузії заявили, що в ході протестів було затримано 133 особи, їх звинувачують у дрібному хуліганстві та непокорі законним вимогам поліції.

Поділитись