У Грузії назвали “спекуляцією” заяву посольства України про евакуацію

У Грузії назвали “спекуляцією” заяву посольства України про евакуацію

Голова правлячої партії «Грузинська мрія — Демократична Грузія» Іраклій Кобахідзе назвав спекуляцією заяву тимчасового повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова про те, що у разі поновлення прямого авіасполучення з Росією з країни можуть евакуювати українських громадян.

Як зазначив Кобахідзе, всім очевидно, що відновлення польотів не має нічого спільного із припливом росіян до Грузії. За його словами, країна вже пройшла через три спекулятивні кампанії щодо цього: у березні, у літній сезон і після оголошення в Росії часткової мобілізації.

«Жодних ризиків не було створено для безпеки нашої країни, у тому числі для безпеки українців, які проживають у нашій країні. Все це було ганебною спекуляцією і, звичайно, сьогоднішня заява Касьянова теж ганебна спекуляція», – наголосив Кобахідзе.

За його словами, українцям знадобилася б евакуація, якби Грузія відправила в Україну зенітні ракетні комплекси «Бук», що стало б прямим включенням країни до військового конфлікту.

Раніше тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов заявив, що українська влада допускає можливість евакуації громадян з Грузії після поновлення авіаційного сполучення між Тбілісі та Москвою. За його словами, евакуація відбудеться, якщо українцям у Грузії щось загрожуватиме через масовий наплив росіян.

Поділитись