Євросоюз висловив занепокоєння про здоров’я Саакашвілі

Євросоюз висловив занепокоєння про здоров’я Саакашвілі

Посол Євросоюзу у Тбілісі Павло Герчинський заявив, що альянс уважно стежить за ситуацією з колишнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, який наразі перебуває в ув’язненні.

Про це повідомляє «Новини-Грузія». За словами Герчинського, у Брюсселі чекають з боку Грузії на дотримання прав Саакашвілі.

«Ми стурбовані повідомленнями, що поширюються, про погіршення стану здоров’я (Саакашвілі). Ми уважно спостерігаємо за поточними судовими процесами. Щиро сподіваємося, що цей судовий процес швидко завершиться і водночас ми закликаємо владу Грузії поважати всі права всіх ув’язнених, у тому числі колишнього президента, це їхня відповідальність», – додав він.

Герчинський також зазначив, що Євросоюз очікує, що Грузія досягне позитивних результатів щодо євроінтеграції і отримає статус кандидата вже до кінця 2023 року. Посол наголосив, що Брюссель готовий надати всю необхідну допомогу Тбілісі у всіх робочих процесах.

«Найважливіше, ми все більше і більше погоджуємось один з одним з багатьох питань, щоб уникнути неприємних сюрпризів наприкінці року. Я сподіваюся, що це напрям, до якого ми йдемо», – підсумував Герчинський.

Поділитись