Біля будинку президента Грузії пройшла акція з вимогою помилувати Саакашвілі

Біля будинку президента Грузії пройшла акція з вимогою помилувати Саакашвілі

У Грузії біля будинку президента країни Саломі Зурабішвілі пройшла акція з вимогою помилувати колишнього главу держави Михайла Саакашвілі, передає 26 грудня телекомпанія «ТВ Пірвелі».

Учасниками мітингу стали представники різних неурядових організацій.

“Ми зібралися біля будинку президента, щоб нагадати їй, що він може одним підписом завершити поляризацію в країні і звільнити Михайла Саакашвілі, тим самим врятувати йому життя”, – розповів в ефірі телекомпанії один із учасників акції.

Мітингувальники також зазначили, що продовжуватимуть протести.

У парламенті Грузії в середині грудня кілька депутатів партії «Єдиний національний рух» оголосили голодування, вимагаючи тим самим переведення Саакашвілі за кордон для лікування. Серед них – Ана Цитлідзе, Давид Кіркітадзе, Абдула Ісмаїлов та Темур Джанашіа. За даними телеканалу «Імеді», Кіркітадзе та Джанашіа вже припинили голодування у зв’язку з погіршенням стану їхнього здоров’я.

До цього, 19 грудня, грузинські медики під час проведення незалежних експертиз щодо стану здоров’я екс-президента виявили у нього підвищений вміст важких металів в організмі — ртуть, миш’як, талій, свинець, вісмут та барій. За словами керівника грузинського медичного центру “Емпатія” Маріам Джишкаріані, більшість важких діагнозів політика можуть бути пов’язані з отруєнням.

Проте за кілька днів глава медичного департаменту спеціальної пенітенціарної служби мін’юсту Грузії Малхаз Урткмелідзе спростував ці заяви. Він зазначив, що в організмі Саакашвілі не виявлено отруйних речовин, що перевищують норму.

Поділитись