Саакашвілі закликав громадськість не спекулювати темою свого можливого отруєння

Саакашвілі закликав громадськість не спекулювати темою свого можливого отруєння

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав громадськість не спекулювати темою свого можливого отруєння важкими металами, зокрема ртуттю.

Про це він повідомив у своїх соціальних мережах.

«Хочу заявити, що ніколи не говорив жодному зі своїх адвокатів, що маю підозру на отруєння. Спекуляції на цю тему недоречні», — сказано в повідомленні.

Крім того, він додав, що його стан здоров’я «справді погіршується, особливо в останні два місяці». Екс-президент зазначив, що «зайве політизування цього питання не потрібне».

Раніше голова Мін’юсту Грузії Раті Брегадзе повідомляв, що звернеться до національного бюро експертизи з метою проведення дослідження, щоб перевірити, чи дійсно у Саакашвілі отруєння важкими металами. Брегадзе закликав усіх, хто поширює інформацію про отруєння Саакашвілі ртуттю, перевірити ці дані та надати докази, оскільки Пенітенціарна служба Грузії спростувала ці повідомлення.

До цього мати екс-президента Гіулі Аласанія заявляла, що лікарі виявили у нього інтоксикацію організму ртуттю. Також, за її словами, є барій, талій. Як ці речовини потрапили в організм її сина — невідомо.

Поділитись