ГПУ може оголосити підозру Жириновському

ГПУ може оголосити підозру Жириновському

Генеральна прокуратура України може оголосити повідомлення про підозру російському політику В. Жириновському, повідомляє прес-служба відомства. Лідеру ЛДПР закидають посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.


“У Генеральній прокуратурі України триває робота щодо встановлення фактів, які підтверджують причетність вищого керівництва Російської Федерації до порушення територіальної цілісності та недоторканності України, і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності”, йдеться у повідомленні.

Зокрема, досудовим розслідуванням установлено, що В. Жириновський, перебуваючи на території Російської Федерації, 20.02.2014 у прямому ефірі одного з телеканалів та 23.02.2014 під час зібрання (мітингу) здійснив публічні заклики до приєднання АР Крим та південних і східних областей України до Російської Федерації.

У подальшому, 28.02.2014, перебуваючи на території України, а саме у містах Сімферополі та Севастополі, зазначена особа публічно підбурювала жителів півострова та його високопосадовців до активних умисних дій з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України.

За цими та іншими фактами злочинної діяльності, працівники Генеральної прокуратури України склали  повідомлення про підозру В. Жириновському у вчиненні ним кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України.

Інкримінований В. Жириновському злочин передбачає можливість його заочного засудження в Україні строком від семи до дванадцяти років позбавлення волі, йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Поділитись