Головний обвинувач Трампа заявив, що Росія готується напасти на США

Головний обвинувач Трампа заявив, що Росія готується напасти на США

Конгресмен Адам Шифф, виступаючи на розгляді імпічменту американського президента в сенаті, використовував «російську загрозу» як аргумент.

Демократу з Каліфорнії і, за сумісництвом, голові комітету з розвідки на третій день слухань стали ввижатися примари російських військових. Зокрема, телеканал Fox News наводить вислів політика про те, що «Росія може атакувати материкову частину США» і що необхідна відставка Трампа, бо чесність виборів в 2020 році під питанням.

Крім того, як виявилося, постачання зброї Україні – стратегічно важливе питання. Шифф заявив, що військова допомога Україні необхідна, щоб США не билися з росіянами вдома, як солдати в комп’ютерній відеогрі. “Як сказав один свідок у ході нашого розгляду про імпічмент, Сполучені Штати допомагають Україні та її народу, щоб ми могли боротися там з Росією, і нам не потрібно було битися з росіянами тут (в США)”, – сказав Шифф.

Вже другий день поспіль американські законодавці в сенаті розглядають питання недовіри президенту Трампу. Голосують за кожен важливий пунктик. І триває це 12 годин з перервами всього лише по кілька хвилин. Але в сенаті у республіканців більшість, тому всі нападки на Трампа відкидаються.

Демократ Байден є головним суперником Трампа на майбутніх цього року виборах. Тому однопартійці Байдена в нижній палаті парламенту (де у демократів більшість) винесли президенту імпічмент, коли з’явилися поки що бездоказові звинувачення в тому, ніби він намагався використовувати свою владу в особистих інтересах. Мовляв, нібито в телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським Трамп просив почати розгляд проти сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера, який засвітився в корупційних схемах в Україні. Інакше, як свідчать анонімні інформатори, господар Білого дому погрожував заморозити військову допомогу Києву.

Але тепер рішення конгресменів повинна затвердити верхня палата – сенат. А там більшість вже у республіканців, і вони стовідсотково мають намір заблокувати атаку демократів.

Поділитись