Трамп був обурений через висилку Обамою російських дипломатів

Трамп був обурений через висилку Обамою російських дипломатів

Дональд Трамп розлютився через висилку 35 російських дипломатів президентом США Бараком Обамою в грудні 2016 року.

Про це йдеться в книзі «Дуже стабільний геній» журналістів газети The Washington Post Філіпа Ракера і Керол Леонніг.

Журналісти пишуть, що вранці 29 грудня Трамп, як тільки був обраний президентом США, насолоджувався грою в гольф в компанії своїх помічників. Однак дізнавшись з CNN про висилку російських дипломатів і закриття двох російських об’єктів через підозри в шпигунстві, розлютився. “Трамп був роздратований, що адміністрація Обами зробила такий агресивний випад проти Росії без консультацій з ним”, – уточнюється в книзі.

Тоді майбутній помічник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн (в лютому 2018 року він пішов у відставку) в телефонній розмові з послом Росії в США Сергієм Кисляком (покинув пост в 2017 році) просив не відповідати за принципом «око за око», пообіцявши переглянути або скасувати ці санкції.

Раніше повідомлялося, що Трамп хотів зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним до своєї інавгурації. Він навіть перервав розмову з одним зі своїх кандидатів на пост держсекретаря, щоб дізнатися, коли він може побачити президента Росії. Журналісти також пишуть, що після першої зустрічі з Путіним американський лідер оголосив себе «експертом по Росії».

Поділитись