Франція вирішила протидіяти впливу РФ в Африці

Франція вирішила протидіяти впливу РФ в Африці

Росія збільшує свій вплив у країнах Африки. Французькі збройні сили мають намір «відбивати інформаційні атаки» РФ у цих країнах.

Про це повідомляє інтернет-портал Axios із посиланням на французьких високопосадовців. Як йдеться у статті, довгий час після деколонізації Франція залишалася домінуючою силою у Західній Африці, але зараз вплив Росії у цьому регіоні неухильно зростає. У Буркіна-Фасо, Малі та Чаді пройшли акції протесту проти Франції. Портал зазначає, що Париж намагається оцінити, наскільки широко поширилися російський вплив та антифранцузький настрій у Сахелі.

Джерела порталу припускають, що те, що відбувається в Західній Африці, пов’язане з діяльністю приватної військової компанії «Вагнер» і «мережевими кампаніями», що проводяться Росією.

У матеріалі уточнюється, що Збройні сили Франції вже створили підрозділ, який візьметься за ведення бойових дій проти Росії в інформаційному середовищі. Уточнюється, що французькі військові зосередяться на виявленні «інформаційних атак» з боку РФ та способах їхнього відображення.

“Ми не суперничаємо з “Вагнером”, ми змагаємося зі спробами Росії витіснити Францію та Захід з Африки”, – уточнив неназваний французький чиновник у розмові з Axios.

Поділитись