У Лівії тривають масштабні зіткнення із застосуванням важкого озброєння

У Лівії тривають масштабні зіткнення із застосуванням важкого озброєння

У Лівії розпочалися нові бойові зіткнення.

На тлі того, як опозиція відмовилася підтримувати нового прем’єр-міністра Лівії, на території цієї африканської держави розпочалися нові бойові зіткнення між бойовиками та силами поліції. Ситуація за кілька годин переросла від простих зіткнень до запеклих перестрілок по всьому Триполі. Ситуація дуже швидко погіршується, оскільки вже почало застосовувати важке озброєння, що не виключає ймовірності відновлення бойових дій на території всієї держави, проте цього разу між трьома сторонами конфлікту.

У столиці Лівії зараз ситуація знаходиться далеко від мирної. На даний момент відомо про те, що за кілька годин бойових зіткнень є як мінімум 40 постраждалих і не менше 10 жертв, при цьому напруженість з кожною годиною наростає все більше і більше.

На даний момент відомо про те, що знизити напруженість у Лівії в рамках переговорів не вдалося, при цьому відомо про те, що до столиці Лівії вже стягується броньована техніка, що свідчить про підготовку до дуже серйозної конфронтації.

Як випливає з даних арабських ЗМІ, бойовики підтримують Фатхі Башага, нового прем’єр-міністра Лівії, при цьому в столиці Лівії «править» тимчасовий уряд, який не сприймає Фатхі Башагу як прем’єра країни, відмовляючись виконувати його вказівки.

Поділитись