Екс-президент Порошенко приїхав на допит у ДБР

Екс-президент Порошенко приїхав на допит у ДБР

Колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит в Державне бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомляє РБК-Україна.

Справа, за якою допитують колишнього главу держави, стосується його можливого ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу «Прямий». В цей же час біля будівлі ДБР проходить акція протесту, учасники якої тримають в руках прапори Євросоюзу і НАТО, а також суперечливі плакати гаслами «ДБР, вичищайте владу, а не медіа» і «Четверта влада – це п’ята колона». Сам Порошенко пройшов в будівлю в супроводі охоронців, відмовившись спілкуватися з журналістами.

Справа Порошенко розслідується за заявою колишнього заступника голови адміністрації екс-президента України Віктора Януковича Андрія Портнова. Воно стало п’ятим, порушеною проти колишнього глави держави після закінчення його президентських повноважень. Як зазначалося раніше, діловодство стосується здійснення можливих корупційних злочинів, пов’язаних в результаті придбання телеканалу «Прямий» з легалізацією доходів, отриманих корупційним шляхом за попередньою змовою групою осіб.

Всього на Україні відкрито вже 14 кримінальних проваджень проти колишнього президента і наближених до нього чиновників. Шість з них ініціював Портнов. Крім іншого, Порошенка звинувачують в спробі узурпації судової влади, державній зраді, відмиванні коштів, зловживанні службовим становищем, легалізації в офшорах злочинних доходів, несплаті податків, а також фальсифікації документів про формування в 2016 році коаліції депутатських фракцій і незаконне призначення уряду.

Фото Ройтерс.

Поділитись