ГПУ взялася за оточення екс-президента Порошенка – Гонтарєву і Філатова

ГПУ взялася за оточення екс-президента Порошенка – Гонтарєву і Філатова

Генпрокуратура України запідозрила колишнього заступника голови адміністрації колишнього президента Петра Порошенка Бориса Філатова і екс-главу Нацбанку Валерію Гонтарєву в пособництві в заволодінні великою сумою грошей.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко. Відповідна відеозапис опублікована на YouTube-каналі відомства. Йдеться про справу фінансової групи Investment Capital Ukraine (ICU), співробітники якої в ході операції між аграрним фондом і одним з банків «фактично вкрали» близько 150 мільйонів гривень (шість мільйонів доларів).

“Підозра отримує людина, яка безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру: заступник групи ICU Стеценко і Гонтарева як керівник ICU, пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю угоду”, – пояснив Луценко.

За його словами, керівник групи прокурорів Сергій Кизь вважає, що вже зібрано достатню кількість доказів, щоб пред’явити підозри. Луценко додав, що справа може бути передана до суду.

У січні минулого року повідомлялося, що колишні фінансові радники Порошенко з ICU допомогли попередньому главі держави Віктору Януковичу, до того, як він залишив посаду президента, між 2012 і 2014 роками, викрасти 1,5 мільярда доларів державних коштів. На той момент главою фінансової групи була Гонтарєва, вона вважалася найближчим союзником Порошенка. Її ж організація консультувала колишнього президента при продажу його компанії Roshen.

Фото: ГПУ.

Поділитись