Джонсон у фільмі BBC розповів про погрози з боку Путіна

Джонсон у фільмі BBC розповів про погрози з боку Путіна

Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон у документальному фільмі Бі-Бі-Сі розповів, що російський президент путін погрожував йому ракетним ударом під час телефонної розмови напередодні вторгнення Росії до України.

Фільм, у якому розповідається про взаємодію путіна зі світовими лідерами перед початком війни, вийде в ефір у понеділок увечері.

“У якийсь момент він ніби пригрозив мені і сказав: “Борис, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину”, або щось у цьому дусі”, – процитував Джонсон слова Путіна.

Довга телефонна розмова відбулася у лютому минулого року, а коментар Путіна пролунав після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

“Я думаю, що, судячи з його [путіна] дуже спокійного тону, за тією відстороненістю, яка в нього була, він просто підіграв моїм спробам схилити його до переговорів”, – сказав екс-прем’єр.

Джонсон також намагався донести до російського президента, що Україна найближчим часом не вступить до НАТО, і попередив його, що будь-яке вторгнення означатиме “більше за НАТО, а не менше за НАТО” біля кордонів Росії.

“Він сказав: “Борис, ви кажете, що Україна не збирається вступати до НАТО найближчим часом. Що означає найближчим часом?” І я сказав: “Ну, вона не збирається вступати до НАТО в найближчому майбутньому. Ви це чудово знаєте”.

Невідомо, наскільки серйозними були загрози з боку путіна, але з огляду на попередні напади Росії на Велику Британію, зокрема отруєння Скрипалів у Солсбері, будь-яка загроза з боку російського лідера, ймовірно, сприймалася Джонсоном серйозно, зазначають кореспонденти Бі-бі-сі.

Поділитись