Довіра між США та Австралією може бути підірвана з приходом до влади Альбанезе

Довіра між США та Австралією може бути підірвана з приходом до влади Альбанезе

Упродовж десятиліть Австралія була надійним союзником США, пише The National Interest.

У той час як європейські країни віддавали перевагу торгівлі з Китаєм, а не побоюванням щодо загроз, що виникають від Пекіна, уряди Австралії «розуміли небезпеку і діяли, щоб протистояти їй».

Австралійська армія була грізною силою в Афганістані та в Іраку, Канберра очолювала миротворчі або поліцейські операції на Фіджі та Соломонових островах. Нещодавно Австралія закупила підводні човни США, щоб протистояти загрозі з боку Китаю. Однак довіра між країнами може бути підірвана з приходом до влади в Австралії прем’єра Ентоні Альбанезе – він поклав край майже десятирічному правлінню консервативного уряду. І Альбанезе, і Пенні Вонг, його міністр закордонних справ – вихідці з вкрай лівих.

Нещодавно Альбанезе та Вонг скасували рішення попереднього прем’єра визнати Західний Єрусалим столицею Ізраїлю. І зробили вони це менш як через тиждень після того, як палестинський лідер Махмуд Аббас рішуче підтримав президента РФ Володимира Путіна. За версією NI, Альбанезе “створює прецеденти, які зміцнюють Путіна”.

Поділитись