Австралія передасть Україні БПЛА з термобаричними боєприпасами

Австралія передасть Україні БПЛА з термобаричними боєприпасами

Австралія передасть Україні 300 ударних безпілотників, здатних завдавати ударів термобаричними боєприпасами.

Таке рішення було прийнято владою Австралії після того, як у Києві заявили про гостру нестачу дронів. Як виявилося, йдеться про мініатюрні безпілотники DefendTex D4, які можуть долати дистанції до 20 кілометрів і завдавати ударів із застосуванням різного роду боєприпасів, у тому числі і термобаричних, хоч і невеликої потужності.

Безпілотник DefendTex D4 фактично є легким керованим боєприпасом, який можна запускати за допомогою 40-мм гранатомета або вручну. Дрон здатний проводити розвідку місцевості та завдавати ударів з використанням фугасних, бронебійних, димових або термобаричних бойових частин. Незважаючи на свої досить малі розміри, такий безпілотник є дуже серйозною загрозою навіть для броньованої техніки, проте, куди більшу небезпеку являє собою той факт, що подібний БПЛА дуже важко помітити і вразити.

Загалом Австралія передасть Україні 300 безпілотників із трьома типами бойових частин – фугасною, бронебійною та термобаричною, при цьому дрони можуть прибути в Україну вже протягом тижня.

Поділитись