До “Турецького потоку” під’єднають додатковий трубопровід

До “Турецького потоку” під’єднають додатковий трубопровід

Офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин припустився можливості будівництва ще одного трубопроводу для посилення “Турецького потоку” в рамках створення в республіці газового хаба.

“Роблячи цю пропозицію [з будівництва газового хаба в Туреччині], [президент Росії Володимир] Путін побачив, що в цій частині світу в середньо- та довгостроковій перспективі буде сформована нова енергетична карта, і Туреччина є найбільш природним географічним місцем для цього”, – наводить у п’ятницю слова представника президента Таїпа Ердогана телеканал Хабертюрк.

“Зараз існує “Турецький потік”, його можна ще трохи посилити і зробити ще один трубопровід, і тоді може виникнути абсолютно нова енергетична карта зі сходу на захід, з півночі на південь. Це не є неможливим. Подумайте про це з перспективою на найближчі 5 років. -10 років. Якщо це станеться, то іншими словами Туреччина стане не просто країною – транзитером газу, вона фактично рухається до того, щоб стати країною, де визначається ринок газу, де визначаються газові поставки”, – підкреслив Калин.

Поділитись