Дивізіон ЗРК С-300 окупантів знищено одним точним влученням артилерії

Дивізіон ЗРК С-300 окупантів знищено одним точним влученням артилерії

Під час заповнення боєзапасу в лісовому масиві, по дивізіону ЗРК С-300 окупантів (повідомляється про три знищені мобільні пускові установки) було завдано артилерійського удару ЗСУ.

Судячи з усього, удар здійснювався із застосуванням боєприпасу, що коригується, оскільки в результаті точного попадання, сталося загоряння однієї з ракет, а буквально через кілька секунд сталася повна детонація боєкомплекту ракет – 12 з них знаходилися на пускових установках, а ще не менше п’яти на землі, ймовірно, чекаючи навантаження.

Вибух, внаслідок детонації майже двох десятків зенітних керованих ракет, виявився настільки сильним, що уламки, що горять, розкидало в радіусі майже кілометра. Сам вибух супроводжувався викидом величезної кулі полум’я, що також підкреслює його велику міць. Крім цього, у перші миті детонації боєкомплекту можна побачити, що дерева буквально зігнуло ударною хвилею.

За припущеннями фахівців, які вивчили місцевість, відеокадри було знято на території Харківської області, проте на даний момент справжньої впевненості в цьому немає. Тим не менш, одноразова втрата такої великої кількості ППО може забезпечити можливість для успішної роботи засобів бойової авіації ЗСУ.

Поділитись