Данський виробник насосів Grundfos оголосив про припинення діяльності в Росії та Білорусі

Данський виробник насосів Grundfos оголосив про припинення діяльності в Росії та Білорусі

Компанія була присутня на російському ринку 23 роки.

Через війну в Україні Grundfos призупинила діяльність у Росії та Білорусі, а тепер згортає її, оскільки не бачить «ознак того, що ситуація зміниться».

Компанія нагадала, що 3 березня, невдовзі після початку російського вторгнення в Україну, вона призупинила роботу в обох країнах. “З того часу Grundfos згортає свою діяльність, включаючи скорочення персоналу та налагодження відносин з клієнтами, постачальниками та іншими партнерами, постійно оцінюючи ситуацію”, – йдеться в її заяві.

У результаті Grundfos вирішила закрити бізнес, оскільки не бачить «ознаки того, що ситуація зміниться». Компанія заявила, що чекає на збитки у розмірі 851 млн данських крон (понад $113,5 млн).

“Це боляче, але це єдине правильне рішення”, – заявив директор концерну Поуль Дуе Енсен. Grundfos була присутня на російському ринку останні 23 роки, її річний оборот на ньому становив 1 млрд крон (близько $150 млн).

Насоси Grundfos працюють на водоканалах Москви, Санкт-Петербурга, Ростова-на-Дону, Воронежа, Хабаровська, Сиктивкара та інших міст. Обладнання компанії встановлено на об’єктах ЖКГ та великих російських промислових підприємствах, у системах життєзабезпечення аеропортів та спортивних споруд, у приватному секторі.

Поділитись