Число жертв у ході зіткнень у Судані досягло 100 осіб

Число жертв у ході зіткнень у Судані досягло 100 осіб

Щонайменше 97 мирних жителів загинули під час сутичок у Судані, ще 365 людей отримали поранення з початку бойових дій. Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцевих лікарів. Подробиці уточнюються.

Раніше цього дня телеканал Al Hadath з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) повідомляв, що з початку збройних сутичок у Судані загинули 83 особи, ще 1126 постраждали. Зазначалося, що серед загиблих є діти та жінки.

За словами представника ВООЗ, лікарні та госпіталі відчувають гостру нестачу ліків та витратних матеріалів, через що їх можливості щодо надання допомоги постраждалим сильно обмежені.

Суданська армія 16 квітня погодилася відкрити гуманітарні коридори заради безпечної евакуації громадян та доставки необхідної допомоги. Гуманітарний коридор повинен відкриватись щодня на три години.

Закликання ООН також наслідували Сили швидкого реагування (SRF) Судану. У цьому спецназ, як і і армія Судану раніше, залишає у себе право відповіді у разі будь-яких ворожих дій із боку противника.

Однак після того, як було досягнуто домовленості відкрити гуманітарні коридори, у столиці Судану — Хартумі — посилилися вуличні бої.

Ситуація в Судані загострилася через розбіжності між командувачем армією Абделем Фаттахом аль-Бурханом, який також очолює суверенну раду (керівний орган країни), та її заступником, командувачем спецназу Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті). В результаті вранці 15 квітня почалися зіткнення армії та спецназу біля військової бази у місті Мерое та у столиці країни Хартумі.

Як повідомив секретаріат Міжурядової організації з розвитку, учасники саміту ухвалили рішення, що президенти Джибуті, Кенії та Південного Судану мають якнайшвидше попрямувати до Судану для примирення протиборчих сторін.

Поділитись