Баку і Єреван домовилися про припинення вогню в Карабасі

Баку і Єреван домовилися про припинення вогню в Карабасі

Вірменія і Азербайджан в ході переговорів глав МЗС у Москві по ситуації в Нагірному Карабасі домовилися про припинення вогню з 12:00 10 жовтня.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова за підсумками переговорів.

Відзначається, що параметри режиму припинення вогню будуть узгоджені додатково. Також стало відомо, що Баку і Єреван погодилися після вступу в силу режиму припинення вогню почати обмін полоненими і вбитими.

Крім того, Лавров додав, що Азербайджан і Вірменія за посередництва співголів Мінської групи ОБСЄ на основі базових принципів врегулювання приступають до переговорів з метою якнайшвидшого досягнення мирного врегулювання.

Переговори пройшли в Москві і тривали більше 10 годин у повністю закритому форматі. Перед початком переговорів сторони утрималися навіть від вступних заяв.

Глави МЗС Азербайджану і Вірменії прибули в Москву за кілька годин до початку переговорів. На консультації щодо Нагірного Карабаху їх запросив президент Росії Володимир Путін.

Раніше в п’ятницю Єреван і Баку підтвердили участь в переговорах щодо Карабаху, які відбудуться в Москві. Напередодні офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила про переговори з Єреваном і Баку з приводу можливої ​​зустрічі міністрів закордонних справ у російській столиці.

Поділитись