У Туреччині назвали умову введення військ в Карабах

У Туреччині назвали умову введення військ в Карабах

Спікер турецького парламенту Мустафа Шентоп назвав умову, за якої Анкара втрутиться в конфлікт Азербайджану і Вірменії через Нагірний Карабах.

За його словами, поки в ситуацію в невизнаній республіці не втрутилися «треті сторони», а Баку не звертається за допомогою, турецька влада вибрала вичікувальну позицію.

Шентоп підкреслив, що в останні дні азербайджанські війська продемонстрували всьому світу свою завзятість у звільненні «окупованих територій», яке неминуче призведе Баку до «перемоги». Саме тому введення турецьких військових в зону конфлікту поки не має гострої необхідності, зазначив він.

«До тих пір, поки треті сторони не будуть залучені в цей конфлікт, ігноруючи резолюції ООН», – додав Шентоп.

Коментуючи резолюції, він зазначив, що згідно з міжнародними правовими актами Вірменія зобов’язана негайно вивести війська з «окупованих територій Азербайджану». У разі відмови Баку залишає за собою право на самооборону із залученням партнерів за договором про колективну безпеку, констатував турецька політик.

«За будь-яких обставин підтримка Туреччини Азербайджану незмінна усіма засобами і будь-яким способом», – підкреслив Шентоп.

Поділитись