Байдена звинуватили в расизмі стосовно білих

Байдена звинуватили в расизмі стосовно білих

Президента США Джо Байдена звинуватили у расизмі стосовно білих американців.

Про це повідомляє газета Politico, посилаючись на отримання радіореклами. «Коли расизм щодо білих людей став нормальним? Джо Байден поставив білих людей останніми у черзі на отримання допомоги від COVID-19. [Віце-президент] Камала Харріс заявила, що допомога при стихійних лихах має насамперед надходити небілим громадянам. Ліберальні політики блокують доступ до медицини на основі кольору шкіри. Прогресивні корпорації, авіакомпанії, університети відкрито дискримінують білих американців», — йдеться у рекламі.

У записі йдеться, що будь-який прояв расизму неправильний, оскільки всі люди рівні за законом. Наприкінці ролика повідомляється, що його оплатили організація America First Legal, яку заснував колишній радник екс-президента США Дональда Трампа Стівен Міллер. Крім нього, серед засновників вказані інші колишні співробітники адміністрації Трампа, такі як Марк Мідоуз, Метт Уітакер та Рас Воут.

Той, хто поділився рекламою з газетою, також додав, що вона виходить в ефір у штаті Джорджія, де йде активна кампанія з виборів у сенат і губернатора. За його словами, ролик також транслювався у штаті Флорида, розташованому на південь від кордону Джорджії.

Автор матеріалу вказала, що заява Харріс була неправильно інтерпретована. Також наголошується, що у коментарі щодо COVID-19 Байден говорив про те, що підприємства, що належать меншинам, непропорційно постраждали від економічної кризи.

Поділитись