Україна повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи

Україна повернеться до Парламентської асамблеї Ради Європи

Верховна Рада прийме в найближчі дні рішення про відновлення участі української делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це заявив на своїй сторінці в Facebook депутат від партії «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко. За його словами, в понеділок, 13 січня рішення має бути затверджене парламентським комітетом з міжнародних справ. «Найближча сесія ПАРЄ розпочнеться 27 січня в Страсбурзі», – зазначив Гончаренко.

У вересні 2019 року українська делегація в ПАРЄ офіційно відмовилася від участі в осінній сесії організації. Причиною такого рішення стало повернення в асамблею депутатів від Росії.

Перед цим ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повернула Росії повноваження в асамблеї в повному обсязі. Рішення викликало протест у делегацій України, Грузії, Польщі, Словаччини, Литви, Латвії та Естонії.

Українська делегація, зокрема, заявила про намір вийти з організації і покинула зал засідань. Росія була позбавлена ​​основних повноважень в ПАРЄ в квітні 2014 року через возз’єднання з Кримом і збройного конфлікту в Донбасі. У 2017 році Москва, яка є найбільшим вкладником асамблеї, заморозила сплату членських внесків і оголосила, що відновить виплати тільки після повного відновлення своїх повноважень в організації.

Поділитись