Спікер Ради звинуватив ПАРЄ в потуранні “агресії” Росії

Спікер Ради звинуватив ПАРЄ в потуранні “агресії” Росії

Рада Європи слабо реагує на порушення Росією прав людини і дискредитацію організації.

Про це заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков на Європейській конференції голів парламентів країн-членів РЄ та партнерів, передає «Укрінформ».

За його словами, українська влада стурбовані підривом ефективності органів Ради Європи через скасування права вводити санкції проти країн-членів організації, які порушують свої зобов’язання. «Подвійні стандарти, які, на жаль, іноді стають частиною повсякденного процесу прийняття рішень в РЄ, ставлять під сумнів ціннісні орієнтири цієї організації», – заявив Разумков.

Спікер Ради зазначив, що відмова української делегації від участі в осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи є обґрунтованим, оскільки Росія була повернута до органу без виконання резолюцій про «триваючої збройної агресії проти України».

«Це рішення – реакція на тотальне і системне порушення агресором прав людини на тимчасово окупованих територіях», – пояснив політик. При цьому Разумков зазначив приналежність України до «європейського дому вільних націй», підкресливши, що громадяни країни заплатили «надвисоку ціну, захищаючи цінності демократичного світу».

23 вересня українська делегація в ПАРЄ офіційно відмовилася від участі в осінній сесії організації. Причиною такого рішення стало повернення Росії в асамблею. За словами глави української делегації в ПАРЄ Єлизавети Ясько, Київ буде проводити консультації з партнерами по ПАРЄ для пошуку спільних підходів і рішень, які «дозволили б повернути організації її репутацію».

Поділитись