У Судані 129 чоловік загинули в ході збройних зіткнень

У Судані 129 чоловік загинули в ході збройних зіткнень

Кількість загиблих в результаті зіткнень в суданському місті Генейна в провінції Західний Дарфур збільшилася до 129, поранення отримали 198 осіб, передає видання Baj News з посиланням на заяву комітету лікарів провінції.


Раніше повідомлялося про 97 загиблих і 160 поранених. Акти насильства почалися в місті в суботу після вбивства жителя Генейна.

“Не дивлячись на відносно спокійну ситуацію в місті, території, де відбуваються акти насильства, розширилися. Так, паралельно з подіями в Генейна, в лікарні двох районів Мурн і Каукар надійшли тіла убитих”, – йдеться в заяві лікарів.

Вони припускають, що поранених і вбитих більше, але потрапити до них важко зважаючи на складну ситуацію в сфері безпеки. Комітет повідомляє, що тисячі внутрішньо переміщених осіб не мають даху над головою, а також відчувають нестачу води, харчування і медикаментів.

Як зазначає видання, комітет лікарів зажадав від перехідного уряду Судану взяти на себе повну відповідальність за те, що відбувається, оголосити провінцію Західний Дарфур районом, постраждалим від лиха, і звернутися до міжнародного співтовариства за допомогою в припиненні кровопролиття і порятунку постраждалих.

У регіоні Дарфур на заході Судану з 2003 року спалахували збройні зіткнення між урядом Судану і повстанськими сепаратистськими угрупованнями. За час конфлікту в результаті насильства загинули, за різними даними, від 300 до 500 тисяч чоловік, більше 2,5 мільйона стали біженцями.

Поділитись