У США аномальне похолодання

У США аномальне похолодання

У США прогнозують аномальні морози. У деяких районах країни температура може опуститися до -53 градусів за Цельсієм, застерігають метеорологи. Повідомляється про шість загиблих.


Причиною сильного похолодання стало морозне повітря, що поширилося з Північного полюса.

У штатах, які накрив арктичний холод, мешкає понад 55 мільйонів людей. Житло більшості з них не передбачено для проживання в таких погодних умовах. За словами синоптиків, до сильного обмороження може призвести 10 хвилинне перебування на вулиці.

Надзвичайний стан запроваджено в штатах Середнього Заходу – Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також в південних штатах – Алабамі і Міссісіпі. Там також очікуються сильні снігопади.

По всій країні скасовано понад тисячу внутрішніх авіарейсів. У деяких містах відкрилися тимчасові пункти обігріву для бездомних.

Метеорологи пов’язують різке похолодання з раптовим потеплінням на Північному полюсі. Воно викликане теплим фронтом з Марокко. Через це маси холодного повітря перемістилися на південь. На думку вчених, внаслідок глобального потепління – зими на планеті можуть стати більш суворими.

Поділитись