У самопроголошеній ДНР засудили заяви Києва про статус Донбасу

У самопроголошеній ДНР засудили заяви Києва про статус Донбасу

Так звана глава МЗС самопроголошеної ДНР Наталя Никонорова прокоментувала заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайко про особливий статус Донбасу.

«Заяви про те, що Україна не має наміру надавати особливий статус Донбасу і закріплювати його в конституції країни – це пряме свідчення навмисного саботажу мирного врегулювання, яке полягає якраз у вирішенні політичних питань, що стали власне причиною конфлікту», – цитує Никонорова РІА Новини.

За її словами, в Комплексі заходів по врегулюванню конфлікту чітко встановлена ​​необхідність амністії, а також недопущення переслідування осіб, які брали участь у подіях в Донбасі. Також там міститься зобов’язання надання Києвом особливого статусу Донбасу і закріплення його в Конституції.

Раніше Пристайко заявив, що Київ не вноситиме до української Конституції зміни щодо надання особливого статусу. Глава українського МЗС додав, що в Мінських угодах написано, що в Україні буде проведена реформа законодавства, «в основі якої лежить децентралізація».

Поділитись