У так званій ДНР за комуналку потрібно віддати чверть пенсії

У так званій ДНР за комуналку потрібно віддати чверть пенсії

Протягом останніх п’яти років єдиним досягненням так званої «ДНР», на якому постійно піарилися “республіканська влада”, був мораторій на зростання оплати житлово-комунальних послуг.

Тарифи на ЖКГ весь цей час залишалися на рівні 2012 року, оплата водопостачання і електроенергії не змінювалася з 2010-го, а вартість опалення і того раніше – з 2009-го, пишуть Новости Донбасса.  За запевненням “чиновників”, на комуналку у жителів йшло приблизно 8% доходів. Однак ціна такої “вітрини” виявилася непомірно високою. І ось, з 1 вересня у “республіці” підвищили комунальні тарифи.

Підсумкові цифри з’явилися в їх медіа вже напередодні 1 вересня. “Міністр ЖКГ” Сергій Наумець запевняв, що “квитанція в середньому з розрахунку двокімнатної квартири на трьох осіб підніметься приблизно на 200 руб. (77 грн.)”. Глава “республіканської служби з тарифів” Олександр Аліпов уточнив, що “послуги з вивезення сміття і квартплаті підвищаться на 30%, по водопостачанню в Донецьку – майже в 2 рази, по інших містах і районах – в 1,5”.

Поділитись