У Німеччині розповіли, як «нашкодити» Росії через ситуацію з газом

У Німеччині розповіли, як «нашкодити» Росії через ситуацію з газом

Журналіст Крістоф Хервартц в статті для німецької газети Handelsblatt назвав спосіб «протистояти» Росії на тлі підвищення цін на газ в Європі.

Він вважає, що країнам Євросоюзу необхідно об’єднати зусилля для спільної покупки блакитного палива, щоб протистояти РФ, яка є домінуючим постачальником на ринку.

Як стверджує автор, європейські політики вже розглядають дану перспективу. За його словами, міністри енергетики країн ЄС хочуть обговорити це на майбутньому тижні.

Також він заявив, що більш широке використання енергії води, сонця і вітру принесе велику «незалежність» від Москви.

Раніше автори статті в німецькому виданні Die Zeit закликали жителів Німеччини економити газ, щоб не догоджати президенту Росії Володимиру Путіну. За їх словами, високе споживання газу в країні і залежність від нього німців «радує Путіна».

5 жовтня компанія Nord Stream 2 AG повідомила про початок заповнення газом першої нитки «Північного потоку – 2». За кілька годин до цього Датське енергетичне агентство повідомило, що друга нитка газопроводу відповідає всім вимогам і готова до запуску. На тлі новин ціни на газ в Європі почали поступово знижуватися.

Поділитись