Трамп заявив, що не знайомий з колишнім послом США в Україні

Трамп заявив, що не знайомий з колишнім послом США в Україні

Президент США Дональд Трамп назвав екс-посла США в Україні Марі Йованович “дуже хорошою жінкою”, і це все, що він знає про неї.

Про це він заявив у бесіді з журналістами в Білому домі перед від’їздом в штат Кентуккі. Спецкомітет з розвідки Палати представників Конгресу опублікував у понеділок стенограму свідчень Йованович в рамках розслідування справи про імпічмент щодо американського лідера.

“Я дійсно не знаю її, але, якщо ви поглянете на стенограму [телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня], то він не висловлював якоїсь лояльності, – сказав Трамп. – Я впевнений, що вона [екс-посол США в Україні] дуже гарна жінка, але я нічого більше про неї знаю”.

“Інформатор отримав багато брехливої ​​інформації, треба подивитися, хто він, – зазначив президент. – Якщо подивитися на стенограму, то свідчення інформатора зовсім не вірні. Перший, другий інформатори – всі зникли після того, як я опублікував стенограму розмови”.

Йованович, зокрема, переконана, що її звільнення вимагали екс-генеральний прокурор України Юрій Луценко, адвокат президента США Рудольф Джуліані, а також його партнери Лев Парнас і Ігор Фруман.

Поділитись