Трамп чекає на Зеленського в Білому домі

Трамп чекає на Зеленського в Білому домі

Президент США Дональд Трамп заявив, що із задоволенням би прийняв президента України Володимира Зеленського в Білому домі, і висловив надію на його швидкий візит до Сполучених Штатів.

Розмову американського лідера з журналістами на Південній галявині Білого дому транслювали американські новинні телекомпанії.

“Він [Зеленський], ймовірно, приїде [в Білий дім]”, – підкреслив Трамп, відповідаючи на питання про те, чи запросить він Зеленського в Білий дім. Журналістів цікавила можливість зустрічі двох лідерів в американській столиці.

“Я так вважаю, я говорив з ним двічі. Я б дуже хотів, щоб він приїхав в Білий дім, якщо він хоче приїхати. І я думаю, що він хотів би приїхати. Вважаю, він приїде дуже скоро”, – додав президент, не уточнивши терміни візиту Зеленського.

“Він [Зеленський] – хороша людина. Він був обраний під час неймовірної корупції в Україні, яка сильно мене турбує”, – сказав Трамп.

В середині жовтня виконуючий обов’язки керівника апарату Білого дому Мік Малвені на брифінгу для журналістів заявив, що адміністрація США не проводила серйозних обговорень організації візиту Зеленського в Білий дім для проведення переговорів з Трампом.

Глави двох держав 25 вересня зустрічалися в Нью-Йорку, де проходила 74-а сесія Генеральної Асамблеї ООН. При цьому Трамп запросив Зеленського відвідати американську столицю, проте не вказав дату. На запитання Зеленського про час американський лідер, вказавши на журналістів, пожартував: “Вони назвуть вам дату”.

Поділитись