Трамп вирішив зняти санкції з Туреччини

Трамп вирішив зняти санкції з Туреччини

Президент США Дональд Трамп дасть доручення зняти санкції з Туреччини, які були введені 14 жовтня в зв’язку з початком операції турецької армії в Сирії.

Він оголосив про це 23 жовтня, передає СNBC. “Санкції будуть зняті, якщо тільки не станеться щось, що нам не сподобається”, – додав президент.

Він переконаний, що оголошене 17 жовтня перемир’я на півночі Сирії буде постійним, “хоча в цьому куточку світу поняття “постійний” викликає питання”.

Також Трамп зазначив правильність обраної ним політики щодо Туреччини незважаючи на недавню критику. Раніше Трампа критикували за рішення вивести американських військових з півночі Сирії, після чого 9 жовтня там почалася турецька військова операція, а курдські загони були кинуті напризволяще. Рішення Трампа посилило позиції Росії в регіоні, вважають критики президента США.

Трамп зазначив, що якщо Анкара не виконає свої зобов’язання в тому числі щодо захисту релігійних і етнічних меншин, США можуть ввести проти неї нові санкції, наприклад, підвищити мита на сталь і інші турецькі товари.

Раніше Мінфін США ввів санкції проти Міністерств оборони та енергетики Туреччини, а Трамп підвищив мита на турецьку сталь на 50%.

Поділитись