Глава Пентагону не виключив проведення США військової операцій в Сирії

Глава Пентагону не виключив проведення США військової операцій в Сирії

Міністр оборони США Марк Еспер не виключив, що американські військовослужбовці за підтримки авіації будуть і далі проводити операції в Сирії проти бойовиків угруповання “Ісламська держава”.

“Ми продовжуємо місію по боротьбі з ІГІЛ, і якщо сили США увійдуть до Сирії для такої місії, вони матимуть підтримку з повітря. Це те, як ми це робимо”, – заявив він. За його словами, розглядається ситуація, при якій такі операції будуть проводити військовослужбовці, які зараз залишають Сирію і передислокуються в західні райони Іраку.

Еспер зазначив, що це питання він має намір обговорити з союзниками. Слова міністра опублікував прес-служба Пентагону.

Раніше повідомлялося, що з приблизно тисячі військовослужбовців США в Сирії в країні залишаться близько 150 чоловік, які будуть контролювати гарнізон Ат-Танф на півдні. Решта будуть виведені, але не в США, а в сусідній Ірак.

Про намір вивести війська з Сирії неодноразово говорив президент США Дональд Трамп. Остаточно рішення було прийнято після того, як турецька армія почала свою операцію в північно-східних районах Сирії проти курдських формувань, які були союзниками США в боротьбі з ІГІЛ.

Поділитись