США оголосили росіян «бездомною національністю»

США оголосили росіян «бездомною національністю»

Громадяни Росії, які хочуть отримати імміграційну візу в США, повинні звертатися в американське посольство у Варшаві.

Обробка відповідних звернень в дипломатичних представництвах США в Росії припинена. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті відомства.

За інформацією видання, здобувачі з Росії тепер віднесені до категорії homeless, що в перекладі означає «бездомні». До цієї категорії зазвичай належать прохачі імміграційної візи з тих країн, де у США немає консульського представництва. Також під цю категорію потрапляють громадяни, в країні яких нестабільна політична ситуація або ситуація, що представляє небезпеку для співробітників американського консульства.

Крім росіян до категорії homeless відносяться громадяни Еритреї, Куби, Лівії, Ірану, Південного Судану, Сомалі, Венесуели, Сирії, Ємену. Так як в цих країнах теж не можна отримати імміграційну візу в США, заявки слід подавати в американські посольства, розташовані в інших країнах. Згідно з документом, заявки росіян розглядає представництво США у Варшаві.

Громадяни РФ, які проживають на території інших країн, можуть звернутися за імміграційною візою в консульство США в країні перебування.

Поділитись