Сенат США відхилив пропозиції Трампа щодо припинення “шатдауна”

Сенат США відхилив пропозиції Трампа щодо припинення “шатдауна”

Американський Сенат відхилив пропозицію президента США Дональда Трампа щодо припинення так званого “шатдауна” – тимчасового припинення роботи уряду країни, який триває вже більше місяця. Сенатори також не пристали й на ініціативу Демократичної партії. При голосуванні жоден документ не набрав необхідних 60 голосів, повідомляє агентство Reuters.

 “Шатдаун” в США триває більше 30 днів. Його причина – розбіжності між Трампом і демократичною більшістю Конгресу щодо проекту бюджету на 2019 року.  Зокрема, суперечки тривають щодо зведення стіни на кордоні з Мексикою, на якому наполягає Трамп. Він вимагає виділити на будівництво майже шість мільярдів доларів.

Демократи наполягають на своєму проекті, спрямованому на відновлення роботи держслужб. Їх ініціатива містить пункт про забезпечення безпеки кордонів, але не передбачає фінансування будівництва стіни.

Через припинення  роботи уряду близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплати. Йдеться про міністерства: внутрішньої безпеки, транспорту, юстиції, а також Держдепартамент США і ФБР.

Поділитись