Росія виплатить Навальному за рішенням Європейського суду з прав людини

Росія виплатить Навальному за рішенням Європейського суду з прав людини

Міністерство юстиції Росії не стало оскаржувати постанову Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про виплату Олексію Навальному компенсації за затримання на акції протесту в травні 2012 року на Болотній площі, так як ЄСПЛ відмовився розглядати затвердження заявників про порушення Росією одній зі статей Конвенції про захист прав людини і основних свобод.


Велика палата Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) раніше задовольнила скаргу опозиціонера Олексія Навального, присудивши виплатити йому компенсацію моральної шкоди в розмірі 50 тисяч євро, а також 1025 євро в якості матеріального збитку і 12 тисяч 653 євро за витрати і витрати. Скарга Навального стосувалася його арештів і утримання під вартою в ході мітингів у 2012 і 2014 роках.

“Винесене 10 листопада 2020 року ЄСПЛ постанову по справі” Навальний і Гунько проти Росії “не оскаржувалося, оскільки ЄСПЛ відмовився розглядати затвердження заявників про порушення владою РФ статті 18 Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Позиція про відсутність в діях уповноважених державних органів який -або “політичну вмотивованість” при залученні відповідних порушників до відповідальності представлена ​​Мін’юстом Росії в ЄСПЛ в рамках змагального процесу”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що в іншій частині постанови висновки ЄСПЛ засновані на усталеної прецедентної практики, широко застосовується за схожими справах по відношенню до різних держав – членів Ради Європи.

Поділитись