У Німеччині відмовилися коментувати приїзд Юлії Навальної в країну

У Німеччині відмовилися коментувати приїзд Юлії Навальної в країну

Служби аеропорту Франкфурта, уряд ФРН і МЗС відмовилися відповісти на питання ЗМІ щодо деталей приїзду Юлії Навальної в Німеччину, жодне німецьке відомство поки офіційно не підтвердило її прибуття.


Раніше тижневик Spiegel повідомив з посиланням на власну інформацію, що Юлія Навальний прибула в аеропорт Франкфурта-на-Майні рейсом з Москви в другій половині дня в середу. Приїзд, за інформацією видання, носить приватний характер. Як повідомив журналістам один з пасажирів рейсу, після посадки Навальний залишилася в транзитній зоні. При цьому пізніше кілька пасажирів уточнили, що Навальну все ж відвезли до іншого виходу в аеропорту. Інші деталі не відомі.

У МЗС ФРН у відповідь на запитання заявили, що не коментують ситуацію навколо прильоту Навальної. Аналогічну заяву зробили і в прес-службі німецького кабміну. Авіакомпанія Lufthansa відповіла на відповідний запит, що не може розголошувати списки своїх пасажирів.

Під час перебування Олексія Навального в Німеччині з 22 серпня 2020 року по 17 січня 2021 роки йому як особистого гостю канцлера ФРН Ангели Меркель була забезпечена охорона з боку німецьких сил безпеки. В ході лікування в берлінській клініці Charite c 22 серпня по 23 вересня 2020 року Навального охороняли поліцейські, які чергували по периметру медустанови, а також, за даними німецьких ЗМІ, на поверсі, де знаходилася палата пацієнта.

Поділитись