На Дніпропетровщині планують побудувати свиноферму

На Дніпропетровщині планують побудувати свиноферму

 На околиці смт Дніпровське планують побудувати свиноферму. Харківська фірма «Маунтекс Агро» виявила бажання відремонтувати колишні приміщення, які призначались для відгодівлі великої рогатої худоби, а також побудувати нові будівлі. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на офіційний сайт Міністерства екології України.

За планом, комплекс свиноферми планується розташувати на південній околиці смт Дніпровське за адресою: вулиця Київська, 1а у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, передає dniprograd.org.

До складу проектованого комплексу мають увійти: свинарники; карантин; крематорій; кормоцех з бункерами завантаження готових кормів; силосні ями, силоси сировини та готової продукції; дезблок і дезінфекційні бар’єри; накопичувальна ємність гною; установка виробництва біогазу та допоміжні підрозділи: котельня, гараж, цех, адміністративно-побутовий корпус, санпропускник, очисні споруди води, очисні споруди стоків.

Як зазначається, площа території комплексу складає 18,1425 гектарів. Передбачається, що потужність річного випуску продукції свиноферми складатиме понад 36 тисяч свиней (поросята вагою 30-32 кілограм) для подальшої відгодівлі. Також понад 30 тисяч голів живою вагою 115-120 кілограмів для продажу на м’ясокомбінат.

Проектом передбачається створення восьми корпусів, які забезпечать виконання трьох виробничих циклів: репродукцію, дорощування і відгодівлю. Будівництвом цих корпусів планує займатись фірма «Маунтекс Агро».

Основні організаційні рішення розробляються на основі технологій німецької фірми «WEDА».

Поділитись