Лід, що швидко тане, шокував мешканців узбережжя Аляски

Лід, що швидко тане, шокував мешканців узбережжя Аляски

Морські льоди вздовж північної Аляски зникли набагато раніше з приходом тепла в цьому році.

Це викликало занепокоєння прибережних мешканців, які покладаються на диких тварин і риб. Лід тане в результаті винятково теплих температур океану, повідомляє Anchorage Daily News.

Рання плавка льоду була “божевільною”, сказала Джанет Мітчелл з Ківаліна. Мисливці з її сім’ї на початку червня подорожували на відстань понад 80 кілометрів на човні, щоб знайти бородатих тюленів на морському льоду.

“Ми не знали, чи буде у нас їжа на зиму. І це страшно”, – сказала вона. Мисливці вже вичерпали все паливо, полюючи на моржів та тюленів.

Рік Томан, кліматолог Центру оцінки та політики клімату Аляски в Університеті Аляски Фербенкс, опублікував у соціальних мережах минулого тижня інформацію про те, що температура поверхні моря минулого тижня була на рівні 9 градусів (5 градусів за Цельсієм). Це вище середнього показника 1981-2010 років.

 Підвищення температури океану призвело до зменшення кількості морського льоду, що призвело до тепліших температур океану. Це призвело до низького рівня морського льоду.

Фото АР.

Поділитись