Додон: нові проблеми Росії почнуться з Молдови

Додон: нові проблеми Росії почнуться з Молдови

Колишній президент Молдови Ігор Додон розповів, що Захід поставив перед собою завдання організувати в країні антиросійську парламентську більшість після дострокових виборів в законодавчий орган.

Про це лідер Партії соціалістів Республіки Молдова (ПСРМ) заявив в бесіді зі ЗМІ. За словами Додона, західні країни незадоволені тим, що в Молдовії не розвивається антиросійська повістка, характерна для регіону. Він зазначив, що Захід хоче створити в Молдові підконтрольну йому парламентську більшість, яка буде виконувати всі його накази.

Політик також додав, що західні країни мають намір «затягнути Росію в новий регіональний конфлікт». Це може виразитися в просто деклараціях Кишинева, приєднання Молдови до санкцій проти Росії або якихось провокаціях в Придністров’ї, уклав він.

Раніше Додон заявив про те, що західні дипломати активно втручаються в молдовський виборчий процес. Колишній президент, коментуючи майбутні дострокові вибори в парламент, зазначив, що про спроби втручання свідчить активність представників країн Заходу, в тому числі США. Він підкреслив, що вплив на результат виборів намагаються надати і через тисячі неурядових організацій, які спонсоруються Вашингтоном і Брюсселем.

Поділитись