ЗСУ змогли зайняти одну з висот біля передових позицій росіян на Запоріжжі

ЗСУ змогли зайняти одну з висот біля передових позицій росіян на Запоріжжі

Продовжуються заяви росіян щодо масштабних боїв у Запорізькій області, про що ми вже повідомляли сьогодні вранці.

Військові паблики РФ пишуть, що українські атаки продовжуються хвилеподібно на Оріхівському напрямку. Про їхні підсумки вони повідомляють суперечливу інформацію. Одні пишуть, що всі атаки відбиті, інші, що ЗСУ змогли зайняти одну з висот біля передових позицій росіян, але, як стверджується, ціною «великих втрат» та «без глибокого прориву» в російську оборону. Ця причина – велика кількість мінних полів, коли техніці доводиться рухатися вузькими напрямками, де її накриває вогонь армії РФ, яка саме на цьому напрямку чекала атак української армії, а тому була можливість підготуватися, зміцнити позиції і «пристрілятися».

Зараз, як пишуть російські телеграм-канали, бої продовжуються, ЗСУ кидають у бій резерви, намагаючись продавити оборону.

Росіяни при цьому публікують фото техніки, яка нібито належить ЗСУ і пересувається «відкритою і пристріляною місцевістю». На кадрах є підбиті машини. Також російські паблики стверджують, що нібито вже є підбиті «Леопарди».

Україна продовжує мовчати щодо ситуації на півдні.

Українські військові паблики тим часом пишуть, що «продовжуються важкі кровопролитні бої вздовж лінії зіткнення від Орєхова до Павлівки».

Примітно, що про український наступ сьогодні раптово заявили лідери Угорщини та Білорусі.

Орбан зібрав засідання Ради безпеки з цього приводу, а Лукашенко заявив, що було «три дні «контрнаступу», де майже дві сотні бронемашин було знищено і понад 2 тисячі людей загинули».

Україна, повторимося, цю ситуацію не коментувала. І, ймовірно, намагатиметься відтягувати вихід з офіційною позицією доти, доки не буде якихось значних досягнень на фронті.

З іншого боку, якщо активні наступальні дії вже насправді почалися, довго зберігати мовчання не вийде, оскільки весь інформаційний порядок денний починають формувати російські паблики. Також про контрнаступ уже пишуть західні ЗМІ.

Поділитись